Loodaccu: AGM accu (loodvlies accu)

Accuhal verkoopt kwaliteit AGM accu's

Ben u opzoek naar een AGM accu? Wij helpen u graag verder! Accuhal heeft verschillende merken AGM accu's welke hun eigen voordelen hebben. Om u gericht advies te geven, kunu u altijd contact met ons opnemen of een kijkje nemen in onze Accuhal te Barneveld


 

Wat is een AGM accu?

AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Bij dit type accu wordt het elektrolyt geabsorbeerd in een glasfibermat (het scheidingsvlies) met een hele fijne structuur. Tijdens het laden ontstaat er waterstofgas en zuurstof. Door de capillaire haartjes van de glasfibermat vindt transport van het gas plaats. Indien de twee gassen samengevoegd worden, ontstaat er weer water dat geabsorbeerd wordt door de glasfibermat. 
 

 

Kenmerken

In AGM accu’s wordt het elektrolyt op zijn plaats gehouden door middel van een scheidingsvlies.

Naast 'droge accu' ook wel 'vliesaccu' genoemd.

 

Voordelen

Relatief hoog vermogen
De accu’s kunnen worden uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt. De ladingdragers, waterstofionen en sulfaationen bewegen zich gemakkelijker tussen de platen dan in een Gel accu. Hierdoor is een AGM accu geschikter voor het kortstondig leveren van zeer hoge stroom dan een Gel accu.

 

Nadelen

De laadstroom kan wat minder hoog zijn in vergelijking met Gel accu’s (± 30%). De glasfibermat is namelijk een goede warmte-isolator waardoor de warmte, die ontstaat tijdens het laden, langzaam afgevoerd wordt naar de buitenkant van de bak. Hierdoor moet de laadstroom beperkt worden met een wat langere laadtijd tot gevolg.


 

Ontwerp en ontwikkeling door CNNCT
Accu verkoop Barneveld © 2019