Startaccu, deep-cycle accu en vol-tractie accu

Accuhal verkoopt startaccu's, stattionaire accu / semitractieaccu / deep-cycle accu en vol-tractie accu's!

Ben u opzoek naar een duurzame accu? Wij helpen u graag verder! Accuhal heeft verschillende merken en typen accu's. Om u gericht advies te geven, kunt u altijd contact met ons opnemen of een kijkje nemen in onze Accuhal te Barneveld


 

Verschillende typen loodaccu’s

Er worden verschillende typen loodaccu's onderscheiden, afhankelijk van het beoogde gebruik en daarmee de bouw van de accu. Dit geldt zowel voor de natte accu's als voor de AGM en Gel accu's!

Startaccu

De startaccu kan binnen een korte tijd een hoge stroom leveren. Vaak zijn autoaccu's bijvoorbeeld startaccu's. Aanbevolen wordt om een startaccu niet verder dan 20% te ontladen. Startaccu's hebben relatief veel en dunne loden platen met een relatief groot oppervlak. Hierdoor kan het elektrochemische proces op veel plaatsen tegelijkertijd plaatsvinden en er dus een hogere stroom lopen. De capaciteit van een startaccu gaat sterk achteruit door sterk ontladen en weer laden, ten gevolg van sulfatering.

Stattionaire accu / semi-tractie accu / deep-cycle accu
Deep-cycle accu's leveren een lagere stroom dan startaccu's, maar kunnen dieper ontladen worden, tot 50%. Deze accu's zijn beter tegen sulfatering bestand dan startaccu's. De deep-cycle accu kan ook worden gebruikt om mee te starten, als de capaciteit dat toelaat. Door de samenstelling van dikke platen met speciale separatie kunnen ze lang mee als ze goed geladen en onderhouden worden.

Vol-tractie accu

Vol-tractie accu's kunnen tot 80% ontladen worden en hebben een langere levensduur (uitgedrukt in ontlaad-laad-cycli) dan stationaire accu's. Vol-tractie accu's zijn echter aanmerkelijk duurder dan stationaire accu's.

Ontwerp en ontwikkeling door CNNCT
Accu verkoop Barneveld © 2019