Voorkom onnodige accuproblemen!

Meer dan 50% van alle accuproblemen wordt niet veroorzaakt door de accu zelf, maar door geen of onjuiste behandeling van de accu. Hier zijn enkele tips om de meest voorkomende accuproblemen te voorkomen:

 • 1. Zorg ervoor dat de accu niet te diep ontladen wordt.
  Dit gebeurt vaak bij het tijdelijk niet gebruiken van een accu. De accu loopt dan langzaam leeg. Bij het sterk ontladen en weer opladen gaat de accu sterk achteruit door sulfatering. Bij sulfatering ontstaat een harde, onoplosbare laag op de elektroden, die niet elektrisch geleidend is. Dit probleem kan worden verholpen door:
  • Handmatig laden: dat u de accu tijdig laad (elke maand controleren).
  • Automatisch laden: schaf een druppellader aan (wij raden alleen een goede druppellader aan). Een accu slijt namelijk elke keer als het geladen wordt. Als een accu steeds wordt bijgeladen, kan er onnodige slijtage ontstaan.
 • 2. Controleer een natte accu op vloeistofniveau.
  Het is gebruikelijk om bij natte accu’s regelmatig het vloeistofniveau te controleren en zo nodig met gedemineraliseerd water bij te vullen. Dit niveau moet ongeveer 1 cm boven de platen staan.
 • 3. Houd de accu zoveel mogelijk droog en schoon.
  Belangrijk is het om de accupolen, accuklemmen en aansluitingen goed schoon te houden en deze te beschermen door ze licht in te vetten met bijvoorbeeld een zuurvrije vaseline of accupoolspray, zodat er geen lekstromen kunnen lopen over het deksel die de accu kunnen ontladen.
 • 4. Koop een laadtoestand meter
  Laadtoestand meter accu
  Hiermee kan u voorkomen dat een accu te diep ontladen wordt.
 • 5. Gebruik goede laadapparatuur
  Bij verkeerde of slechte laadapparatuur kan er verkeerde laadspanning zijn, waardoor er een te lage of juist een te hoge spanning ontsaat. Een te hoge spanning zorgt voor uitdroging van een accu en een te lage spanning zorgt voor kristallen loodsulfide. Beide gevallen zorgen ervoor dat de accu minder goed werkt.
 • 6. Laat de apparatuur (zoals verlichtig of cd-speler) niet te lang aanstaan.
  Hierdoor kan een accu te diep ontladen worden.
 • 7. Bereid de accu goed voor wanneer de accu voor langere tijd niet wordt gebruikt.
  Ontkoppel altijd de poolklemmen en laad de accu volledig door.
 • 8. Controleer het zuurniveau
  Het zuurniveau (zuurdichtheid) moet ook de juiste zuurgraad hebben. Vul dit zelf niet bij, dit kan u GRATIS bij ons laten doen. Om dit te laten doen kan u een afspraak bij ons maken.

Heeft u accuproblemen?

U kunt altijd bij ons terecht met vragen over accu's. Wij helpen u graag op weg.

Contact via telefoon Contact via email Bezoekadres
06 45 730 500 Ik heb een vraag over accu's Bellstraat 14-6
3771 AH 
Barneveld 
Ontwerp en ontwikkeling door CNNCT
Accu verkoop Barneveld © 2019